praktijk

Wil jij in één keer slagen voor je praktijkexamen? Perry zorgt voor de perfecte voorbereiding!

De praktijklessen…
zijn up to date volgens de normen van het CBRDoor intensieve begeleiding, een goede training en praktische tips word je goed voorbereid op het praktijkexamen van het CBR. Wij garanderen hoge kwaliteit rijlessen met een unieke, zeer effectieve lesmethode en inzicht in je vorderingen door de overzichtelijke, goed ingevulde digitale leskaart waardoor je het autorijden, de kijktechnieken en het verkeersinzicht snel maar vooral goed oppakt. Bovendien plan jij jouw lessen (zoveel per week als jij wilt) makkelijk zelf in met behulp van een app.

De tussentijdse toets…
…is een soort “proefexamen” die afgenomen wordt door een officiële CBR examinator. Na de tussentijdse toets krijg je feedback over je kwaliteiten en verbeterpunten met als bonus; een vrijstelling van de bijzondere verrichtingen bij je echte examen als je deze goed hebt uitgevoerd. Het is aan te bevelen een tussentijdse toets in de opleiding op te nemen omdat deze je 1e keer slagingskans aanzienlijk verhoogt.

Het praktijkexamen…
…is het sluitstuk van je rijopleiding.Dit examen wordt afgenomen bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). Als je voldoende rijervaring hebt opgedaan en hebt laten zien dat je op een zelfstandige manier, veilig en vlot aan het verkeer kunt deelnemen, dan heb je een goede kans van slagen en wordt in overleg met Perry het examen aangevraagd bij het CBR.

De examinator toetst of je veilig, vlot en zelfstandig kunt rijden en daarbij voldoende rekening houdt met andere weggebruikers. Hij let daarbij met name op: je beheersing van de auto, je kijkgedrag, of je goed voorrang verleent, het inhalen, in- en uitvoegen, het rijden op kruispunten en rotondes en je uitvoering van de bijzondere verrichtingen.